Onze begeleiding

Voorafgaand aan het eerste consultgesprek krijgt u een vragenformulier waar de algemene gegevens ingevuld kunnen worden. Dat is prettig voor u, omdat dit onderdeel dan niet hoeft plaats te vinden tijdens het consult. Zodoende kan uw therapeut, Hildegard Dijkgraaf, al haar aandacht richten op uzelf, het kind of het dier.

In het gesprek is de informatie over de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de klacht van groot belang. Tevens gaan we in op de levensgeschiedenis en de huidige leefomstandigheden. De informatie over een dier wordt verkregen door middel van een gesprek met de eigenaar en door observatie van het dier.

Het eerste gesprek (de anamnese) duurt één tot anderhalf uur. Aan het eind van uw bezoek analyseert Hildegard de door u verstrekte gegevens en komt zij tot een advies met betrekking tot het plan van aanpak. Na het starten van de therapie vinden op afspraak vervolgconsulten plaats, zodanig dat Hildegard het begeleidingsproces kan volgen.

Omdat Hildegard Dijkgraaf zowel als RBCZ-registerhomeopaat als door de NVKH erkend is, worden haar therapieën vergoed door zorgverzekeraars. Of u hiervoor in aanmerking komt en hoeveel u terugkrijgt, verschilt per maatschappij en per pakket dat u gekozen hebt.

Meer informatie over onze begeleidingswijze en de algemene bepalingen kunt u eveneens lezen in de volgende documenten:

Benieuwd hoe wij u (verder) kunnen helpen?

Neem dan contact met ons op (voor nieuwe cliënten) of
plan direct een afspraak (voor bestaande cliënten).